Naturtur på Gravhøjsporet

FLOT ARRANGEMENT SØNDAG – 7.6 kl. 13.00 PÅ GRAVHØJSPORET I KLOKKERHOLM MED ARKÆOLOG SIDSEL WÅHLIN OG NATURVEJLEDER KELD SØRENSEN.

Brønderslev kommunes program over naturture 2015 indeholder en naturtur på Gravhøjssporet ved Klokkerholm: Naturens, landskabets og kulturens historie nord for Klokkerholm. Landskabet omkring Klokkerholm rummer en stor samling spændende fortidsminder i form af gravhøje som tegn på tidligere tiders brug af landskabet ved begravelsesskikke.

På turen vil vi få at høre hvordan, hvornår og hvorfor højene er blevet til og hvad de eventuelt kan indeholde. Samtidig beskrives landskabsudviklingen og vi ser på hvordan højene fungerer som små øer af biodiversitet der ligger tilbage i landskabet og afspejler tidligere tiders ekstensive landbrugsudnyttelse.

På turen vil vi således få et indblik i den enestående natur- og kulturarv som bevaringen af Danmarks fortidsminder indebærer, samt snuse til hvilke oplevelsesmuligheder man selv kan fordybe sig i når man går tur og besøger gravhøjene ved Klokkerholm.

Dato/kl.: Søndag den 7. juni kl. 13.00 – 15.30
Mødested: P-pladsen ved Klokkerholm Møllesø, Møllebrovej 23,9320 Hjallerup.
Varighed: Ca. 2-2½ time
Medbring: Evt. kaffe/te og gummistøvler
Turledere: Arkæolog Sidsel Wåhlin og Naturforvalter Keld Koustrup Sørensen.