Klokkerholm – Byen i landskabet

Klokkerholm har som by været kendt siden 1859 og havde for år tilbage 100 års jubilæum.klokkerholm_visionKlokkerholm ligger op ad Stentinget og Byrhøj, som stammer helt tilbage til den mellemliggende jernalder, hvor vikingerne, har været utroligt aktive på Stentinget.Vi er i dag holdt op med at rejse ud i verden med stridsøksen hævet med vold og andre glemte handlinger til følge. Det er helt andre rygter, som i dag kendetegner Klokkerholm.Vi må derfor rejse ”længere ind” – ”vi skal helt ind i sindet”.

Et eksempel kunne være Klokkerholm Karrosseridele, der i øvrigt er kendt rundt i verden under navnet ”Klokkerholm”, altså bidrager vi mange steder i verden fra denne hjemegn. Hvem kender ikke Pretzmann i Drengene fra Angora, som tog sit spring ud i verden herfra. Sådan kunne vi blive ved.

Klokkerholm er en by med ca. 1000 indbyggere, 32 foreninger, industriområde med mange arbejdspladser samt en masse ildsjæle, der dagligt bidrager til at gøre denne by til det bedste sted i verden.
Med Aalborg universitet i ryggen har vi taget springet ud i et lokalt byudviklingsprojekt på flere fronter.
Udvalg arbejder med det formål at præge byen med en landskabelig tilgang, hvor det smukke omkring os sættes i højsædet.
sopavilionenDer arbejdes med nye stisystemer og relationer til vores fortid i udgravninger ved Stentinget og Byrhøj, samt nye tiltag i den ”Grønne kile”, som er vores mere rekreative område med idrætsforening, skolen, KIF’s nye klubhus og spirende kreative aktivitetsområder, som skaber liv midt i byen.

Handelslivet tilbage i bronzealderen har også forplantet sig frem til nutiden, hvor vores fælles supermarked ser ind i en fremtid med vækst i nye bygninger, som ikke mindst de mange gennemfarende trafikanter vil kunne nyde godt af. Jo vi er stadig en handelsby, og i øvrigt en tidligere stationsby, hvor amtsvejen har afløst de gamle lokomotiver.

Klokkerholm ligger stadig på en prægtig plads med motorvejen et stenkast borte og med den jyske ås i baghaven, for ikke at nævne Vendsyssels største sø, der skaber stor idyl mellem Møllebakken og Søparken.

Alle steder vrimler det med liv, og alle arbejder for at værne om vores fælles værdier.

Bestyrelsen

Jakob Brøns  Formand 61264937
Søren Sillesen  Næstformand 40456883  Udvalget for natur og historie
Karen Vinther Toft  Sekretær 98284896  Administrator BIL’s Facebook
Jakob Brøns  Bestyrelsesmedlem 61264937  Markedspladsudvalget,
Cykelstiudvalget
Claus Hedegaard  Bestyrelsesmedlem 60609774  Byudviklingsudvalget,
Repræsentant Borgerforeningen
Claus Adreasen  Bestyrelsesmedlem 29824722  Byudviklingsudvalget

En landskabelig tilgang til byudvikling