Kirkekommunikation i lokalavisen

Kirkekommunikation i lokalavisen

Kirkebladet fra Hellevad og Ørum Kirker udkommer ikke længere. Fremover har kirkerne valgt at købe en annonce i Midtvendsyssel Avis, og annoncen vil udkomme første og tredje tirsdag i måneden.

– Vores trykkeri var gået konkurs, og vi stod så for at skulle finde et nyt trykkeri. Det gav en anledning til at se, om ikke tiden var inde til at ændre i vores måde at kommunikere med vores brugere på, fortæller menighedsrådene og fortsætter:

– Lokalavisen udkommer til flere husstande end kirkebladet gjorde, og vi vil gerne have, at flest mulige hører om vores aktiviteter. Vi har desuden i længere tid været på de sociale medier med stor succes.

Der vil fortsat være en gudstjeneste- og arrangementskalender på tryk i kirkerne, som man kan tage med hjem. Den helt aktuelle information vil altid være at finde på kirkernes hjemmeside.

Forsideproduktion gennem 34 år
Kunstner Gitte Engen har siden 1985 udfærdiget forsiden på Hellevad-Ørum Kirkeblad. Det er igennem årene blevet til et utal af collager og malerier med olie på lærred. Forsiderne har været samleobjekter for mange i menigheden. Gitte er født i Aalborg og bor i dag i Allerup ved Jyske Ås, hvorfra hun driver sin virksomhed som kunstner og sanger.

– Naturen er en stor inspirationskilde, som konstant har øje og respekt for tilværelsens storhed og samtidige forgængelighed, fortæller Gitte Engen.

Gitte er i dialog med den kristne fortælling, myterne, sammenhængskraften. De har udgjort den råde tråd og har været drivkraften i værkerne. I disse år arbejder Gitte fortrinsvis med olie på lærred, men også collage og tekstiler finder vej fra atelieret.

Gitte var desuden årets kunstner i Det Danske Bibelselskab i 2002, og har lavet kunst til en lang række kirker, virksomheder og private.

Menighedsrådene takker Gitte for samarbejdet gennem alle årene.