Jazz i kirkerummet

Jazz i kirkerummet

 

ØRUM: Jazzbandet Trio Saga besøger Ørum Kirke ved en kirkekoncert torsdag den 15. september. Trioen præsenterer jazzede arrangerede og improviserede fortolkninger af danske og nordiske folkesange samt sange og salmer fra Højskolesangbogen. Musikken er arrangeret specielt for denne trio og dens medlemmer, der mestrer en række instrumenter: basklarinet, baritonsaxofon, altfløjte, akustisk og elektrisk guitar samt kontrabas.

Gennem en intens og inddragende koncertoplevelse præsenteres fortolkninger af elskede sange som ‘Jeg gik mig ud en sommerdag’, ‘Jens Vejmand’ og ‘Den första gång jag så dig’. Musikken præsenteres med humor og publikum inddrages altid i en fællessang eller to.

Trio Saga føjer sig på sin helt egen måde til rækken af jazzorkestre, der fortolker folkemusik i den nordisk/lyriske tradition. Blandt inspirationskilderne kan nævnes Niels-Henning Ørsted Pedersen, Ole Koch Hansen, Jan Johansson, Peter Gullin trio og Valdemar Rasmussen. Trio Saga består af 3 erfarne musikere med et tæt og dynamisk sammenspil:

Filt Kristensen: Barytonsax, basklarinet og altfløjte. Komponerer og arrangerer musikken.

Har arbejdet og indspillet med de fleste større jazzorkestre i Danmark heriblandt The Orchestra, Ib Glindemann, Radioens Bigband og Klüvers bigband.

Er desuden aktiv som musiker og arrangør i kvartetten Blue Train, Riverband, samt som freelancer.

 

Kim Mikkelsen: Kontrabas. Er med sit nærværende og sikre basspil en flittigt benyttet jazz-, teater- og studiemusiker, ligesom han i mange år har undervist kommende bassister. Kim har bl.a. spillet med Holger Laumann, Sun Quartet, Birgitte Laugesen, Henriette Lundboel og Kwella.

 

Karsten Aaholm: Guitar. Karstens spil er præget af indlevelse og en optagethed af swing´et på mange niveauer. Har spillet med en lang række orkestre inden for jazz, rock og mainstream. Karsten har bl.a. spillet med Fusijama, Minor Truth Quintet, Etta Cameron, Jette Torp, Den Franske Kvartet, flere symfoniorkestre og medvirket i adskillige tv-programmer. Karsten er desuden docent på DJM.

 

FAKTABOKS:
Medvirkende: Trio Saga.

Sted: Ørum Kirke, Vestermarksvej 2, 9320 Hjallerup.

Dato og tid: Torsdag den 15. september 2016 klokken 19.00.

Entré: Fri entré.