1. søndag i advent

Første søndag i advent afholdes den årlige juletræsfest i Ørum – en gammel tradition, hvor der arrangeres børnegudstjeneste i Ørum Kirke kl. 13.00 med efterfølgende samvær i forsamlingshuset. Ved gudstjenesten medvirker vikarpræst Kirsten Pallesen, da præstestillingen stadig er ledig, og kirkens børne- og ungdomskor under ledelse af organist Lasse Christensen. Korene vil synge nogle julesange, som de også skal synge til den store julekoncert i Hellevad Kirke på Luciadagen. Gudstjenesten slutter ved juletræet udenfor, som bliver tændt.

 

Efter gudstjenesten venter der varme æbleskiver og gløgg i forsamlingshuset overfor kirken. Undervejs underholdning med trylleshow ved Rasmus Ebild fra Herning og dans omkring juletræet, hvor Bjarne Jensen spiller harmonika til. Og mon ikke der også kommer besøg af en herre, der har travlt i december måned?

 

I Hellevad Kirke inviteres til spejdergudstjeneste kl. 16.00, hvor Dannerhøj Gruppen bærer levende lys og faner ind i kirken. Gudstjenesten slutter ligesom i Ørum ved juletræet på kirkens torv, som borgerforeningen har sponsoreret. Lysene på træet bliver ligeledes tændt og 'Dejlig er jorden' bliver sunget.

Trompetist Heidi Sørensen medvirker begge steder.