Foreningen: Klokkerholm – Byen i landskabet, er en realitet.
Foreningen, Klokkerholm – Byen i landskabet, holdt i aftes stiftende generalforsamling og efterfølgende repræsentantskabsmøde.
I forlængelse af den store opbakning, som Sparekassen Vendsyssels fond fik fra borgerne i samarbejdet med AAU i om byens strategiske udvikling i fremtiden, var borgerne mødt talrigt op, og fem projekter er nu bemandet og vil blive en aktiv del af bylivet fremover. Foreningen er etableret med en bestyrelse, som fremover vil være det koordinerende led for en række udvalg, som skal planlægge og bringe byfornyelsesprojekter til realitet. Bestyrelsens vigtigste opgave er derfor at sikre udvalgene de bedste arbejdsbetingelser, med support på de administrative områder, så kræfterne kan bruges på de konkrete projekter.
Bestyrelsen består af: Lars Skiveren,(formand), Jesper Hald, (næstformand), Maj-Britt Nørgaard, (Sekretær), Johannes Hovaldt, (Kasserer), Rikke Løgtved, Susanne Jensen, (Fondsvejleder) og Jonna Holdorf. Per M Pedersen, (1. suppleant), Jan Blauenfeldt,(2. suppleant).
Foreningens opgaver er ikke bare koordinering af byfornyelsesprojekter, men også andre aktiviteter som binder byen sammen i form af mere aktive samarbejdsrelationer på tværs af både foreningsliv og erhvervsliv i byen.
Den røde tråd i Klokkerholms fremtidige strategiske udvikling ligger i fire hovedstrøg gennem byen. 2 projekter i Grøn Kile blev startet. Grøn kile dækker over et rekreativt hovedstrøg strækkende fra området omkring søen, gennem idrætsforeningen arealer, over skolens sportsplads og ned til skolen. Det ene projekt vedrører aktiviteter i og omkring Klokkerholm Møllesø og det andet aktiviteterne på stadion og skolens sportspladser. På Markvejen, der dækker over den gamle hovedgade, som ønskes at understøtte vores nærhed til naturen, blev et projekt startet for at skabe mere intimitet i byens midte. By-portalerne, som dækker over velkomsten til udefrakommende trafik, fik også luft under vingerne, og projektet vil primært koncentrer sig om det nordlige kryds på amtsvejen, hvor den nye SuperBest snart er en realitet.
Det sidste udvalg vil lægge en strategi for udviklingen af vandrestier omkring Klokkerholm.
Dette skulle gerne bidrage med et imødekommende image, som får udefrakommende til at stoppe op et øjeblik.
Det sidste hovedstrøg er Gummibåndet, som er det tværgående strøg, der forbinder den nye SuperBest ved amtsvejen ad Klintevej, Stadions Allé og idrætsforeningen ved ”den grønne kile”. Dette kan blive byens strøg, hvor folk samles med forhindringsbane, opholdssteder og boder til byens ”Open by night” arrangementer.
AAUs store forarbejde, som beskrevet i AAU raporten, må siges at have båret frugt allerede.
Et godt forarbejde kommer ikke dårligt tilbage.
Lars Skiveren
Klokkerholm – Byen i landskabet
Tlf.: 98284451 Mob.: 61714452